Samsung predstavio bržu memoriju za pametne telefone i tablične računare

SAMSUNG JE U ČETVRTAK OBJAVIO DA je razvio bržu verziju memorije niske potrošnje koja će ubrzati izvršavanje aplikacija kod tabličnih računara i pametnih telefona.

Radi se o 4-gigabitnoj LPDDR2 dinamičkoj (DRAM) memoriji s propusnim opsegom do 1,066 megabita u sekundi, što je slično brzini memorije u PC računarima.

U Samsungu su zaključili da tablični računari postaju sve popularniji na tržištu, što ima uticaja i na segment pametnih telefona. Potražnja za bržom memorijom raste budući da mobilni uređaji dobijaju sve napredniju podršku za složenije aplikacije koje rade sa velikom količinom podataka ili grafički zahtevne aplikacije. Brži pristup memoriji ubrzava i izvršavanje procesa i aplikacija.

Nova LPDDR2 DRAM memorija ima duplo bolje performanse u odnosu na DRAM memoriju koja se koristi kod aktuelnih pametnih telefona, čija je brzina između 333 i 400 Mb/s. Novi memorijski čipovi proizvodiće se 30-nanometarskom tehnologijom.

Samsung će početi da isporučuje probne uzorke 8-gigabitne LPDDR2 DRAM memorije, koja će sadržati dva 4-gigabitna čipa u jednom 8-gigabitnom pakovanju. Kompanija sarađuje sa proizvođačima uređaja kako bi ovu memoriju što pre predstavila na tržištu.

Samsung očekuje da bi sledeće godine 8 gigabita trebalo da postane standardan kapacitet DRAM memorije na tržištu. Ranije ove godine razvio je LPDDR2 DRAM čip od 2 gigabita koristeći stariji proizvodni proces, što znači da su za proizvodnju memorije od 8 gigabita bila potrebna četiri čipa. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.