Skype nudi video pozive za iPhone

Skype je u najnoviju verziju svoje aplikacije za Apple-ove proizvode dodao mogućnost ostvarivanja video poziva. To je moguće ostvariti preko WiFi konekcije i mobilnih mreža.

Najnovija verzija Skype-ove aplikacije za iPhone, iPod i iPad dopušta korisnicima da ostvaruju video pozive. Do sada je ta privilegija bila rezervisana isključivo za vlasnike iPhone-a 4 koji prenosi video preko Apple-ove aplikacije Facetime. Novi Skype posebno dobro radi na najnovijem iPhone-u 4, jer on ima zasebnu kameru za video razgovore, ali će ih moći ostvarivati i korisnici nešto starijih Apple-ovih proizvoda, i to korišćenjem primarne kamere ugrađene u uređaj.

Skype precizira da je nova verzija aplikacije kompatibilna sa iPhone-om 4, iPhone-om 3GS i četvrtom generacijom iPod-a Touch sa iOS 4.0 i novijim operativnim sistemom, dok korisnici iPad-a i iPod-a treće generacije mogu samo da primaju video pozive. Najnovija verzija mobilnog Skype-a za Apple-ove proizvode ostvarivaće video pozive i sa Skype-om za Windows, Skype-om za Mac, Skype-om za Linux i sa Asus Videophone-om.

Vlasnici iPhone-a mogu da ostvaruju video pozive i preko mobilne mreže, tj. nije nužno biti spojen na internet preko Wi-Fi-ja. Pri tome treba imati na umu da prenos videa čini znatno veći promet podataka od prenosa glasa. U Skype-u kažu da video pozivi čine 40 posto poziva na njihovoj mreži pa im je taj korak bio sasvim logičan u širenju usluge.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.