Stariji korisnici interneta sve više dostižu mlađe

Generacijski jaz među korisnicima interneta sve se više smanjuje, objavio je Pew Research Center, američki nezavisni centar za društvena istraživanja.
Prema njihovoj novoj studiji, generacija uzrasta od 18 do 33 godine sve je manje dominantna na internetu. Doduše, mladi su i dalje u prednosti u područijima poput korišćenja smartphonea i online povezivanja, ali stariji ih sve brže dostižu u trendovima poput online kupovine, gledanja videa i učestvovanja u društvenim mrežama.
Upravo je u uključivanju u društvene mreže poput Facebook-a uočen najveći porast broja korisnika starijih od 45 godina, a veliko zanimanje za internet pokazuju i sedamdesetogodišnjaci. Uopšteno se u poslednje dve godine gotovo udvostručio broj starijih odraslih osoba na društvenim mrežama, navodi Pew Research Center.
Prema istraživanju, mlađa generacija više šalje tekstualne poruke ili igra online video igrice, dok starije generacije više posećuju službene stranice vladinih institucija ili na internetu proveravaju finansijske informacije. Zdravstvene informacije pre su najviše tražile starije generacije, ali sada je to treća najpopularnija online aktivnost svih korisnika interneta u uzrastu od 18 ili više godina.
Online aktivnosti koje su popularne među korisnicima svih uzrasta su kupovina, bankarstvo, e-mail i traženje i upoređivanje proizvoda i usluga. U Pew Research Centru kažu da jedina internet aktivnost čija je popularnost oslabila je blog, jer se sve više ljudi odlučuje za forme poput Twitter-a i Facebook-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.