Tržište pametnih telefona u SAD se zagrejava

PREMA NAJNOVIJEM IZVEŠTAJU KOMPANIJE Nielsen koja se bavi istraživanjem tržišta, skoro 30% od svih mobilnih telefona u SAD su pametni telefoni, što govori da korisnici sve više napuštaju klasične modele ovih uređaja. Očekuje se da će se ova tendencija nastaviti, jer se mnogi odlučuju da kupe neki od telefona koji koriste operativne sisteme iOS, Android i najnoviji Windows Phone 7.

Iz izveštaja se vidi da su Appleov iPhone i BlackBerry kompanije RIM u mrtvoj trci sa udelom od oko 27%, a slede ih telefoni s Androidom, koji upravlja sa 22% pametnih telefona u SAD.
Ovi brojevi se svi mogu promeniti u narednim mesecima, jer je u toku period velikog kupovanja na kraju godine koji je započeo 26. novembra na „crni petak“.

U izveštaju objavljenom prošle nedelje kaže se i da je 35% vlasnika pametnih telefona najavilo da će kupiti iPhone, a 28% neki telefon s Androidom. Zanimljivo je da će iPhone kao svoj sledeći pametni telefon verovatnije kupovati žene, dok će se muškarci radije odlučiti za Android.

Mada je broj onih koji su spremni da kupe telefon na kome je instaliran najnoviji operativni sistem Windows Phone 7 znatno manji od onih koji žele uređaje čije su operativne sisteme napravili Apple i Google, istraživanje je pokazalo da je 7% vlasnika pametnih telefona poželelo baš Microsoftov sistem za mobilne telefone. Iako Windows Phone 7 nije uticao na rast udela koji drže iPhone ili Android, nema sumnje da polako preuzima deo koji drži BlackBerry, čiji se tržišni udeo smanjuje. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.