140.000 posetilaca na CES 2011

CES 2011 bio je megauspešan, kako je objavila CEA - Consumer Electronics Association koja je organizovala ovaj veliki show.

CES je najveći tehnološki sajam koji se svake godine u januaru održava u Las Vegasu. Ove godine oko 2.700 tehnoloških kompanija predstavilo je svoje proizvode pred 140.000 posetilaca. Čak 22 glavna izvršna direktora iz vodećih high-tech kompanija održalo je svoja predavanja, a ukupno je program konferencije CES 2011 sadržio 250 prezentacija na kojima je nastupilo 900 govornika, podaci su koje je objavio Consumer Electronics Association.

Glavni ovogodišnji trend bili su - tableti, čak 80 ih je predstavljeno na ovom sajmu. Zajedno sa tehnologijama koje povezuju internet i televiziju ("smart TV"), pametnim uređajima različitih namena i bežičnim 4G LTE tehnologijama. Električna vozila su takođe ove godine po prvi put u istoriji predstavljena na CES-u, a najviše pažnje privukao je Ford Focus Electric.

"Međunarodni sajam CES 2011. bio je fenomenalan svetski događaj koji je obuhvatio globalne industrije uključujući tehnologiju, tržište automobila i zabave. Ovo globalno okupljanje tehnologije donelo je više inovacija, više novosti, više pažnje na društvenim mrežama i više međunarodnih posetilaca nego bilo koji drugi show u istoriji CES-a", rekao je predsednik i glavni izvšni direktor CEA Gary Shapiro.

Fotografije sa ovogodišnjeg CES-a možete razgledati ovde na službenom kanalu na Flicker-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.