Android prestigao Apple-ov iOS u SAD-u

Američka mreža za mobilno oglašavanje Millennial Media objavila je kako je Google-ov Android prestigao Apple-ov iOS kao vodeći operativni sistem za pametne mobilne telefone na njihovoj mreži, javlja Mashable.

Ti podaci daju dodatnu potvrdu predviđanju kompanije za istraživanje tržišta Gartner Research da će Android postati glavni operativni sistem za pametne telefone do 2014. godine.

Mobilni telefoni sa Android-om prodavali su se bolje od iPhone-a po prvi put početkom 2010. godine, a izveštaj kompanije za istraživanje Nielsen nedavno je naveo da je Android povećao svoj tržišni udeo između januara i novembra, dok je Apple-ov udeo ostao isti, a BlackBerry-jev pao.

Deo prednosti Android-a je u tome što ga koristi više proizvođača, dok Apple-ov i RIM-ov sistem koriste samo njihovi telefoni.

Na Millennial-ovoj mreži, Android ima sjajne rezultate sa oglašavanjem. Zahtevi za oglašavanje na Android-u porasli su za 141 posto u zadnjem kvartalu prošle godine, u poređenju sa 12 posto rasta za Apple i 60 posto za RIM.

Ove statistike odnose se samo na Millennial-ovu mrežu, koja je prisutna kod 80 posto američkog stanovništva sa telefonima. Mashable navodi da u skladu sa trendovima ne bi bilo čudno da i ostale mreže pokažu podatke koji idu u korist Android-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.