Asus predstavio četiri tableta

Asus je napokon i službeno predstavio svoje tablete koje će prikazati na CES-u, modele Eee Pad Slider, Eee Pad Transformer, Eee Pad MeMO i Eee Slate EP121.

Eee Pad Slider, kako mu i ime govori, dolazi sa kliznom QWERTY tastaturom, radi na Tegra 2 platformi, ima 10,1 inčni ekran, dve kamere i opcionalno podršku za 3G. Na tržištu trebao bi da se pojavi tokom maja po ceni između 500 i 800 dolara, a radiće na Android-u 3.0.

Model Transformer, čija cena iznosi između 400 i 700 dolara, takođe radi na Tegri 2 i Android-u, ima dve kamere, ali nema tastature, već opcionalni dock na koji se može priključiti tastatura čime se ovaj uređaj "transformiše" u klasični prenosnik.

Cena Asus-ovog modela Eee Pad MeMO počinje od 499 dolara i dolazi sa 7,1 inčnim ekranom i radi na Android-u 3.0, a u toj kompaniji kažu da dolazi i sa softverom za "produktivnost i zabavu". Treba izdvojiti i micro HDMI izlaz i podršku za 1080p video reprodukciju.

Poslednji, ujedno i najskuplji model je Eee Slate EP121 sa cenom od 999 dolara koji će se na tržištu pojaviti već ovog meseca. Dolazi sa 12,1 inčni ekranom rezolucije 1280x800 piksela i ima opcije koje inače možemo naći u prenosnim računarima - Intel-ov dvojezgreni Core i5 procesor i Windows 7, zatim mini HDMI izlaz, dva USB priključka, 2MP kameru, WiFi, Bluetooth 3.0 i 32, odnosno 64GB memorije za skladištenje podataka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.