Canon predstavio nove modele fotoaparata serije PowerShot

KOMPANIJA CANON EUROPE, PREDSTAVILA je dva nova modela fotoaparata serije PowerShot, A2200 i A1200.

PowerShot A2200, za sada najtanji model iz svoje serije, napaja punjiva litijum-jonska baterija, i dostupan je u crnoj, crvenoj, srebrnoj i plavoj boji. Model PowerShot A1200 je dostupan u srebrnoj i crnoj boji, koristi alkalnu AA bateriju i odličan je za svakodnevno fotografisanje, jer ugodno leži u ruci i ima optički tragač za lako kadriranje.

PowerShot A2200 ima senzor rezolucije 14,1 megapiksela dok je model PowerShot A1200 obogaćen senzorom od 12,1 megapiksela, što daje fotografije dovoljno velike da se mogu odštampati čak i posteri.

Oba modela zasnovana su na Canonovom širakougaonom objektivu od 28 mm sa optičkim uvećanjem od 4x, što s jedne strane omogućava istovremeno fotografisanje više ljudi ali i portreta, dok je s druge strane, omogućeno snimanje makro fotografija cveća ili insekata.

Oba modela imaju veliki LCD ekran dijagonale 6,8 cm koji olakšava kadriranje prilikom snimanja i pretraživanje postojećih snimaka. Intuitivni točkić za biranje načina rada čini brzim i lakim pristup različitim režimima snimanja.

Canonov moćni procesor Digic 4 zaslužan je za sliku visokog kvaliteta, brz rad i podršku za više režima snimanja.

Snimanje u muzejima i sličnim lokacijama gde je zabranjena upotreba blica, regulisano je novim diskretnim režimom rada (Descrete mode) koji gasi blic i svaki zvuk koji fotoaparat proizvodi, kako nikog ne bi ometao. Režim za smanjenje zamućenosti fotografija (Blur Reduction) idealan je za snimanje u posebno zahtevnim uslovima redukovanog osvetljenja. Tada će se automatski detektovati pokret objekta i osvetljenost scene, pa će se eliminisati zamućenje i načiniti oštra fotografija.

Pored impresivnih mogućnosti fotografisanja, obe kamere mogu snimati video zapis u rezoluciji visoke definicije, 720p.

Za napredne amatere koji žele nešto više kontrole, ili na svojim snimcima žele da ostave lični prečat, režim Direktne kontrole snimka (Live View Control) omogućava ručno podešavanje svetline, boje ili kontrasta, dok se rezultat odmah može proveriti na LCD ekranu, pre nego što se snimak sačuva. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.