Egipat bez interneta

U EGIPTU OD NOĆAS PRAKTIČNO VIŠE ne radi internet. Čak 88% veza je u prekidu, smatra se da samo još jedan dobavljač interneta pruža usluge. Skoro potpuni prekid internet veza dogodio se posle nekoliko dana uličnih nemira i protesta protiv vladavine predsednika Hosnija Mubaraka.

Isključena su sva četiri osnovna pružaoca usluga interneta: Link Egypt, Vodafone/Raya, Telecom Egypt i Etisalat Misr. Egipatski demonstranti koristili su društvene mreže da organizuju okupljanja, koristeći razne simbole za komunikaciju, nakon čega su blokirani Twitter i Facebook.

Iako uzrok prekida komunikacije za sada nije zvanično poznat, analitičari tvrde da je zaustavljanje interneta u Egiptu svesno doneta odluka, a ne posledica “više sile”. Za sada u Egiptu jedino radi pružalac internet usluga Noor. Na nekim blogovima pojavile su se informacije da ovaj posebni status kompanija Noor ima zbog svojih klijenata, među kojima su Exxon Mobil, Toyota, Nestle, Fedex, Coca-Cola i egipatska berza.
Osim interneta, u Egiptu u nekim delovima zemlje potpuno je prekinut i telefonski saobraćaj, ne funkcionišu ni mobilna ni fiksna telefonija.(A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.