Film o Fejsbuku je "potpuna izmišljotina"

NEKADAŠNJI PREDSEDNIK FEJSBUKA, Šon Parker, uživao je gledajući film „Društvena mreža“ (The Social Network) u kome ga je glumio Džastin Timberlejk, ali je celu priču nazvao „potpunom izmišljotinom“.

Parker je u filmu predstavljen kao tip koji visi po žurkama i makijavelistički lik koji je impresirao Marka Zakerberga time što je izlazio s devojkom koja je bila model kompanije Victoria's Secret, a kasnije je uhapšen, jer je na žurci povodom obeležavanja milionitog člana Fejsbuka kod njega nađen kokain.

„Film je u potpunosti plod mašte“, izjavio je Parker u razgovoru s piscem Paulom Koeljom za vreme medijske konferencije Digital Life Design (DLD), koja se od 23. do 25. januara održava u Minhenu, odgovarajući na pitanje da li je uživao u filmu. „Kamo sreće da mi je život bio tako zanimljiv. U Silicijumskoj dolini nema modela iz Viktorijine tajne.“

„Deo koji me je najviše frustrirao je onaj u kome lik s mojim imenom, kojeg glumi Džastin Timberlejk, ispisuje ček Eduardu (Severinu) – s kojim sam i dalje u kontaktu – baca mu ga u lice i izbacuje iz zgrade. Taj filmski lik je moralno za svaku osudu.“

Mada se žali na film, Parker je na sceni u Minhenu pokazao da je i dalje opušten u pogledu toga kako je u njemu predstavljen, ponajviše zbog toga što Timberlejkov lik nema veze sa stvarnošću. Ovo znači da su onda u pravu i oni koji su još u oktobru 2010, kad se film pojavio, optužili scenaristu filma da je njegova izmišljotina i odbojni odnos kompjuteraša prema ženama.

Parker je bio suosnivač Napstera, servisa za razmenjivanje muzičkih snimaka koji je zatvoren odlukom suda, zatim mrežnog adresara Plaxo i platforme Causes koja podržava aktivizam Fejbuka. Trenutno je rukovodeći partner investicione kompanije The Founders Fund iz San Franciska.

Film Društvena mreža osvojio je prošle nedelje tri nagrade Zlatni globus (Golden Globe) – za najbolju dramu, najbolju režiju (DejvidFinčer) i najbolji scenario (Aron Sorkin) – a veruje se da će pokupiti i nekoliko Oskara. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.