Fujitsu predstavio prvog biorazgradivog računarskog miša na svetu

FUJITSU JE U UTORAK PREDSTAVIO prvog biorazgradivog računarskog miša na svetu koji uopšte ne sadrži plastiku, model M440 Eco. Ovaj ekološki miš na bazi obnovljivih materijala može se u potpunosti reciklirati.

Izrađen od ekoloških zamena za plastiku Arboforma i Biogradea, novi Fujitsuov miš, kao i ranije predstavljena tastatura KBPC PX Eco, spada u grupu periferijskih uređaja koji se prave od obnovljivih materijala i doprinose da se iz procesa proizvodnje uklone rmaterijali na bazi nafte, među kojima su tvrda plastika i PVC.

Korišćenjem biorazgradivih materijala iz obnovljivih izvora, Fujitsu promoviše održivu proizvodnju i doprinosi smanjenju emisije ugljen dioksida tokom proizvodnje, što i na drugom kraju životnog ciklusa proizvoda takođe implicira da manje plastičnog otpada završi u zemlji i na deponijama.

Prošle godine Fujitsu je predstavio prvu tastaturu koja je velikim delom napravljena od obnovljivih materijala, zamenom 45% dotadašnjih plastičnih komponenti materijalima iz obnovljivih izvora. Tastatura KBPC PX Eco doživela je veliki uspeh na tržištu, a kompanija procenjuje da njenom proizvodnjom godišnje štedi oko 60.000 kilograma plastike.

Miš M440 Eco je novi dokaz da takozvani zeleni proizvodi ne povlače nužno kompromise po pitanju kvaliteta, karakteristika ili performansi. Ekološki miš izgleda kao i svaki drugi standardni miš napravljen od plastike visokog kvaliteta, i odlikuje ga visoka preciznost zahvaljujući optičkom senzoru rezolucije hiljadu tačaka po inču.

M440 Eco je čak i komforniji za upotrebu od modela na bazi plastike jer je njegova „školjka“ napravljena od Biograde materijala, elastičnija od drugih obnovljivih materijala što omogućava ergonomski dizajn usredsređen na komfor, podjednako za dešnjake kao i za levoruke korisnike.

Miš M440 Eco je dostupan u regionu EMEA. Preporučena maloprodajna cena ovog uređaja će u našoj zemlji iznositi 9 evra. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.