Google omogućio komunikaciju na različitim jezicima

Google je na tržište izbacio aplikaciju koja korisnicima mobilnih telefona omogućava da razgovaraju na stranim jezicima, koji se gotovo istovremeno prevode.

Iako je aplikacija trenutno dostupna samo na engleskom i španskom jeziku, Google je ovim potezom konačno "probio i jezičku barijeru".

"Nakon svake izgovorene rečenice govornik mora da pritisne dugme kako bi ista bila snimljena i prosleđena na Google server, koji je prevodi i u zvučnom obliku vraća natrag na telefon", navodi se u objašnjenju rada usluge.

Generalni direktor Google-a Eric Schmit najavio je da će uskoro biti uvedeni i drugi jezici, kao i da se očekuje da će za oko godinu i po dana ovaj servis da funkcioniše u realnom vremenu.

Iz ove kompanije navode da je tehnologija još uvek u fazi razvoja, i da se faktori poput neispravnih akcenata, pozadinskih šumova ili brzog govora moraju uzeti u obzir.

"Čak i uz sve te probleme, uzbuđeni smo zbog mogućnosti prirmene ove tehnologije koja će pomoći ljudima da se povežu preko jezika", navode iz Google-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.