Intel objavio minijaturni SSD od 80 GB

INTEL JE UPRAVO REALIZOVAO SSD disk čije su dimenzije tek osmina njegovog aktuelnog 2,5-inčnog SSD modela, ali takođe može da čuva 80 GB podataka.

Intelov novi disk u tehnologiji čvrstog stanja iz serije 310 ima slične performanse u pogledu čitanja podataka kao i njegov model jednakog kapaciteta X25-M koji se pojavio početkom septembra 2010, ali je zbog manjih dimenzija pogodniji za ugradnju u prenosive i tablične računare s dva diska, navodi se u objavljenom prikazu.

Kad se upari s čvrstim diskom velikog kapaciteta, SSD 310 može da poboljša ukupne performanse računara i do 60%, jer ga računar kao daleko bržeg koristi za podizanje sistema i pokretanje aplikacija, dok veliki disk služi samo kao masovno skladište.

SSD 310 je idealno rešenje i za tablične računare kao i za vojne ili industrijske primene. Lenovo je najavio da će ga ugraditi u svoju novu seriju računara ThinkPad koji će imati dva diska. Isto važi i za kompaniju DRS Technologies koja će ga koristiti u svojim tabličnim računarima serije Armor, koji su projektovani da rade na ekstremnim tempeaturama i izdržavaju udare, vibracije i padove.

Novi SSD 310 težak je deset grama a simenzije su mu 51x 30 x 5 mm. Kad je aktivan troši svega 150 milivati a kad je u stanju mirovanja duplo manje. Podržava serijski ATA protokol za prenos podataka preko PCI Express mini konektora. Izrađuje se u vezijama od 40 GB i 80 GB i već se isporučuje zainteresovanim proizvođačima. Verzija manjeg kapaciteta košta 100 dolara a većeg 180, ali samo pri kupovini na veliko (u pakovanjima od po 1000 komada). (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.