iPad 2 dolazi na proleće, iPhone 5 na leto

Engadget je izvestio da će sledeća verzija Apple-ovog iPad-a najverovatnije da izađe u aprilu ove godine, što je kasnije nego su neki analitičari očekivali - i da su prototipovi koji su se u zadnje vrieme pojavili samo vrlo rane verzije ovog tableta.

Takođe Engadget piše da se u potpunosti redizajnirani iPhone 5 očekuje u leto ove godine i da ga za sada testira samo ograničeni broj Apple-ovih rukovodioca i da nema šanse da im se ovaj put dogodi ono što im se dogodilo sa iPhone-om 4. Podsetimo, pre službene objave Apple-ov iPhone 4 pronađen je na podu jedne nemačke pivnice u Redwood Cityu u Kaliforniji. Izgubio ga je programer iz Apple-a koji je radio na njemu, a dočepao ga se popularni blog Gizmodo nakon čega su svet preplavile vesti i fotografije novog iPhone-a 4.

Oba ova uređaja će koristiti nove čipsete iz Qualcomm-a koji podržavaju obe GSM mreže za prenos podataka koje koriste američki operateri AT & T (kao i većina operatera širom sveta) i CDMA standard koji koristi Verizon.

Ovime će Apple napraviti znatne uštede jer ne moraju da proizvode dve različite verzije svakog od uređaja tako da će oni moći da rade na obe vrste mreža, a korisnicima će takođe ova opcija biti zanimljiva jer im omogućava da se jednostavnije prebacuju sa jedne mreže na drugu.

Ovo je takođe veliki gubitak za Intel koji je prošle jeseni preuzeo wireless poslovanje od kompanije Infineo. Naime, trenutno i iPad i iPhone koriste Infineo-nove čipsetove.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.