iPad 2 ipak neće imati rezoluciju ekrana od 2048 x 1536 tačaka

MALO JE VEROVATNO DA ĆE TABLIČNI računar iPad 2, o kome već kolaju glasine, imati rezoluciju ekrana od 2048 x 1536 tačaka, što je četiri puta više od trenutne rezolucije koja iznosi 1024 x 768 tačaka. Ali kako najavljuje IDC, kompanija koja se bavi straživanjem tržišta, budući iPadovi bi mogli.

Tajvanski list Digitimes, citirajući svoje izvore kod proizvođača komponenata, javlja da će Apple povećati rezoluciju ekrana na tabličnom računaru iPad 2, kako bi proširio jaz između svog uređaja i konkurencije. Kako se navodi, Apple će započeti serijsku proizvodnju uređaja u februaru.

IDC-ov istraživač Tom Maineli smatra da je rezolucija od 2048 x 1536 tačaka preuranjena.

„Mislim da su momci iz Digitimesa pogodili rezoluciju ekrana, ali promašili verziju iPada“, izjavio je Maineli je časopisu PCWorld. „Naši izvori navode da je Apple zahtevao od proizvođača komponenata da počnu da rade na takvom ekranu za iPad 3.“

Kako IDC predviđa, isporuke tabličnih računara će se u 2011. godini uvećati sa 17 miliona jedinica, koliko je isporučeno prethodne godine, na 44,6 miliona. U trećem tromesečju 2010. godine Appleov iPad je činio 90% tržišta. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.