Japanci oborili rekord u porukama na Twitter-u

Nije trebalo dugo. Samo četiri sekunde nakon ponoći prvog dana nove godine u Japanu, twiteraši su postavi novi rekord u broju tweetova u sekundi (Tweets per second, TPS). U toj jednoj sekundi slalo se zapanjujućih 6.939 TPS-a koji su prijateljima i pratiteljima želeli 'Akemashite omedetou gozaimasu' to jest 'Srećna Nova godina' na japanskom, javlja Twitter blog .

Na Oshogatsu (japanska Nova godina) Japan doslovno prestane sa radom jer ljudi taj dan provode sa porodicom i prijateljima koji su im najbliži. Zovu i čestitaju drugim prijateljima i poznanicima za koje znaju da slave.

S populacijom preko 127 miliona ljudi, poznato je kako sistemi japanskih mobilnih operatera često znaju da zakažu, stoga su ove godine čestitari 'sve najbolje' odučili poželeti putem Twitter-a .

Novi rekord za više od dvostrukog nadmašuje prethodni - 3.283 TPS-a, postavljen tokom pobede Japana nad Danskom za prošlog Svetskog fudbalskog prvenstva. Zapravo, rekord je za Novu godinu rušen čak 68 puta unutar perioda od tri minute.

I Japan nije bio sam u 'novogodišnjem ludilu' na Twitter-u. Značajna se aktivnost videla i u ostatku sveta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.