Komponente iz Obrenovca ugrađuju se u fabriku Appleovih uređaja

KOMPANIJA APPLE GRADI NOVU FABRIKU za proizvodnju iPada i iPhonea u Muzbahu, u Nemačkoj. Reč je o jednoj od najvećih investicija u oblasti IT-a, budući da je Apple samo za prvu fazu projekta sa koncernom MAG, ugovorio 100 specijalnih visokopreciznih obradnih centara. U drugoj fazi predviđena je isporuka još 300 mašina.

Za ove obradne centre važne komponente isporučuju se iz Srbije. Beogradsko preduzeće IVA 28, iz svog pogona u Obrenovcu, isporučuje X-klizače visoke klase tačnosti. Direktor firme IVA 28, Bojan Erčević, objašnjava da pogon u Obrenovcu redovno isporučuje vitalne komponente za četiri fabrike u okviru koncerna MAG, ali da je ovaj projekat od izuzetnog značaja.

“Vanredno smo isporučili komplet preciznih uređaja/alata za podešavanje tačnosti mašina pri montaži. U tom poslu smo jedini isporučilac opreme. Sada ulazimo u serijsku proizvodnju X-klizača nakon uspešno isporučene nulte serije, i to za 50% potreba, dok će preostalih 50% raditi velika nemačka firma Kaysser. Razumljivo je da kupac iz strateških razloga raspodeljuje količine na nekoliko dobavljača”, naglašava Erčević.

Među dobavljačima, osim firme iz Obrenovca, nema ni jednog proizvođača van Nemačke ili sastava koncerna MAG.

“Isporuka i montaža mora da se završi do polovine aprila, montiraće se u početku jedan, a kasnije dva obradna centra dnevno. Naše komponente idu direktno na montažnu liniju. Nuđeno nam je da preuzmemo još neke pozicije za ovaj projekat, ali smo zbog ograničenih kapaciteta i izuzetno kratkih rokova morali to da odbijemo”, ističe direktor kompanije IVA 28, Bojan Erčević. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.