Lenovo predstavio brojne nove modele prenosivih računara

KOMPANIJA LENOVO PREDSTAVILA JE svoje najnovije prenosive računare serije IdeaPad Y, Z, S i V, prenosive računare serije G i B, omaleni ThinkPad X120e, i interesantne ThinkPad Edge E220s i E420s.

Novi modeli prenosivih računara IdeaPad serija Y, Z, S i V kao i modeli serija G i B namenjeni su korisnicima koji uz moderan i elegantan dizajn žele prenosivi računar visokih performansi i bogatih multimedijalnih mogućnosti.

Novi računari IdeaPad serije Y (Y560d, Y470 i Y570) isporučuju se sa tehnologijom Enhanced Experience 2.0 koja je namenjena operativnom sistemu Windows 7, a omogućuje u proseku 20 sekundi brže pokretanje računara u odnosu na standardne modele s Windowsom 7 zahvaljujući tehnologiji RapidBoot. Nove modele pokreću i najnoviji Intelovi procesori s tehnologijom Turbo Boost 2.0, a korisnici mogu odabrati grafički adapter za koji je zadužena Nvidia. Najjački grafički adapter dostupan na ovim računarima je GT 550M sa 1 GB grafičke memorije.

Prenosivi računari IdeaPad serije Z (Z570, Z470 i Z370) namenjeni su korisnicima koji imaju potrebu da često svoj računar ponesu sa sobom. Prenosive računare IdeaPad Z470 i Z370 odlikuje futuristički dizajn sa prozirnim poklopcem u tamnosmeđoj i nebeskoplavoj boji. Korisnici pored toga mogu izabrati prenosivi računar IdeaPad Z570 vrhunskih performansi i modernog dizajna s AccuType "chiclet" tastaturom.

Na sajmu CES 2011, kompanija Lenovo predstavila je i dva nova člana porodice prenosivih internet računara IdeaPad S100 i IdeaPad S205. IdeaPad S205 zbog malih dimenzija (ima ekran od 29,5 cm odnosno 11,6 inča) jednostavan je za prenošenje, dok je AccuType tastatura dizajnirana za jednostavnije i udobnije korišćenje. Sa 3G adapterom (po izboru korisnika) i dugim trajanjem baterije, savršen je za pretraživanje interneta kod kuće i u pokretu. Naslednik popularnog računara S10-3 je novi model IdeaPad S100 koji je opremljen ekranom od 25,6 cm odnosno 10,1 inč i AccuType tastaturom. Sa masom manjom od jednog kilograma, model S100 predstavlja izvrstan izbor za korisnike koji su konstantno u pokretu.

Poslovnim korisnicima kompanija Lenovo namenila je tri nova modela prenosivih računara IdeaPad serije V - V370, V470 i V570. Modeli serije V isporučuju se sa najnovijim Intelovim procesorima Core koji omogućuju brzo i precizno rešavanje svih zadataka. I modeli serije V opremljeni su tehnologijom Enhanced Experience 2.0 za Windows 7 koja omogućuje u proseku 20 sekundi brže pokretanje računara u odnosu na standardne računare s pomenutim operativnim sistemom.

Za korisnike koji traže najbolji odnos cene i kvaliteta Lenovo je predstavio nekoliko noviteta serije G - G770,

Lenovo je predstavio i dva nova cenovno prihvatljivija modela računara, B570 i B470. Ovi modeli namenjeni su korisnicima koji žele najnoviju tehnologiju, uključujući bogate multimedijalne mogućnosti i zaštitu podataka i u poslovnom okruženju i kod kuće. Oba modela pokreću najnoviji Intelovi procesori Core.

Uz nove serije računara IdeaPad, kompanija Lenovo je na najvećem svetskom sajmu potrošačke elektronike predstavila i dva nova prenosiva računara serije Edge: E220s i E420s. Uz moderan dizajn, nove modele odlikuju izvrsne performanse, najnovija Intelova procesorska tehnologija Core i tehnologija Enhanced Experience 2.0 za brzo pokretanje računara i veliki izbor mogućnosti povezivanja.

ThinkPad X120e je novi prenosivi model namenjen poslovnim korisnicima sa ograničenim budžetom. Kao prvi komercijalni model koji koristi AMD-ovu procesorsku jedinicu Fusion E-Series Accelerated Processing Unit (APU), ThinkPad X120e objedinjuje stvarnu potrebu za brzim izvršavanjem zadataka pomoću različitih aplikacija, grafičke mogućnosti i dugo trajanje baterije. Iako malih dimenzija, ThinkPad X120e nudi veliki broj mogućnosti koje omogućavaju veću produktivnost. Integrisani AMD-ov procesor Fusion E-Series APU omogućiće do 65% bolje grafičke performanse koje ubrzavaju pretraživanje interneta, otvaranje internet stranice i rad sa poslovnim aplikacijama. U isto vreme, ThinkPad X120e nudi korisniku dugo trajanje baterije, više od šest sati, i zadovoljava standard Energy Star 5.0. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.