Lenovo prikazao tablične i sve-u-jednom računare

KOMPANIJA LENOVO PREDSTAVILA JE tri nova jednodelna računara serije IdeaCentre All-in-one (AIO) i jedan ekonomske klase, koji daju novo značenje dizajnu, performansama, stilu i mogućnostima zabave. IdeaCentre A320, B520, B320 i Lenovo C205 posebno su dizajnirani kako bi udovoljili individualnim potrebama korisnika.

IdeaCentre A320 AIO odlikuje tanak dizajn i veliki broj dodatnih mogućnosti. Kao najtanji sve-u-jednom računar, koji je na najtanjem delu debeo svega 18,5 mm, omogućava korisnicima da uživaju u videu visoke definicije putem ekrana od 53 cm (21 inč) i najnovije LED tehnologije.

S druge strane, IdeaCentre B520 AIO najjači je računar ovog tipa koji Lenovo ima u ponudi, pa je savršen za korisnike koji traže visoke performanse i mutimedijalnu zabavu u jednom kućištu. Zasnovan je na Intelovom procesoru Core i7. Predstavljanjem ovog računara s ekranom od 54,5 cm (21,5 inča) i tehnologijom Hardware TV (HWTV), kompanija Lenovo je objedinila HD televiziju i računar u jedinstvenu celinu. HWTV omogućava gledanje televizije bez pokretanja računara i prebacivanje prikaza sa televizije na računar i obrnuto samo pritiskom na taster. Obe ove funkcije mogu se izvesti i biranjem opcije slika u slici.

Lenovo C205 je cenovno prihvatljiv računar sa svedenim dimenzijama koje štede prostor. Sa ekranom od 47 cm (18,5 inča) osetljivim na dodir, odnosa strana 16:9 i pune HD rezolucije, izvrstan je izbor za korisnike koji traže cenovno prihvatljiv računar za bilo koji dimenzijama ograničen prostor u kući. Sa podrškom za 720p grafiku visoke definicije, veb kamerom visokog kvaliteta, mikrofonom i integrisanim zvučnicima, slanje i primanje fotografija kao i komuniciranje putem interneta jednostavno je i prikladno.

Uz gore navedene proizvode, kompanija Lenovo je na najvećem svetskom sajmu potrošačke elektronike, CES 2011, predstavila i IdeaPad U1 Hybrid i tablični računar LePad.

Ovaj jedinstveni uređaj tipa dva-u-jedan kombinuje mobilnost i bogate multimedijalne mogućnosti tabličnog računara kao i pristup Android aplikacijama, sa tastaturom koja značajno olakšava rad. Sa masom manjom od jednog kilograma i debljinom manjom od 1,5 cm, lako prenosivi tablični računar LePad zasnovan je na procesoru Snapdragon kompanije Qualcomm. Ima ekran od 25,6 cm (10,1 inč) i može da radi u vertikalnom i horizontalnom položaju. Omogućuje gledanje video sadržaja, pretraživanje interneta, pristupanje društvenim mrežama kao i pisanje poruka i slanje elektronske pošte, a zahvaljujući prednjoj kameri i učestvovanje u video konferencijama.

Kad se postavi na bazu IdeaPad U1, LePad postaje funkcionalni prenosivi računar. Baza se ispručuje sa Windowsom 7 Home Premium i Intelovim štedljivim procesorom. Pored toga što mogu da biraju između tabličnog i funkcionalnog prenosivog računara, korisnici jednostavno mogu menjati i operativne sisteme. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.