LG predstavlja Smart TV Internet dekoder

KOMPANIJA LG ELECTRONICS će na Sajmu potrošačke elektronike (Consumer Electronics Show), koji se od 6. do 9. januara održava u Las Vegasu, predstaviti TV dekoder koji isporučuje Internet sadržaj i aplikacije koje se mogu naći na njenim televizorima iz serije Smart, na televizore koji ne podržavaju te opcije.

Model ST600 “Smart TV Upgrader” predstavlja uređaj oblika kocke, sa stranicama od 11 centimetara, koji se preko lokalne ili bežične mreže može povezati na širokopojasni pristup internetu.

Korisnici preko ovog uređaja mogu pristupiti lokacijama kao što su YouTube, Netflix, Pandora Internet Radio, Cinema Now i Vudu, a mogu i pokretati Yahoo TV mini veb aplikacije. Usluga Smart TV, čiji je raniji naziv bio LG NetCast, bile je omogućena kod nekih televizora, Blu-ray sistema i kućnih bioskopa kompanije LG.

ST600 je kompatabilan sa DLNA standardom i može se povezati s drugim uređajima koji podržavaju pomenuti standard, kao što su kućni serveri i računari, kako bi sa njih prenosio sadržaj.

LG je ovaj uređaj namenio “širokim slojevima korisnika” koji žele internet funkcije na svojim televizorima, ali ne planiraju da kupe nov televizor.

Detalji o ceni modela ST600 nisu otkriveni, ali su predstavnici kompanije LG izjavili da će uređaj biti dostupan u drugom tromesečju 2011. godine.(M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.