Microsoft Mathematics 4.0 dostupan za besplatno preuzimanje

PROGRAMSKI PAKET MICROSOFT MATHEMATICS 4.0, koji je skoro u potpunosti razvijen u Microsoftovom Razvojnom centru u Beogradu, dostupan je za besplatno preuzimanje samo dan nakon predstavljanja na konferenciji BETT u Londonu. Ovaj programski paket pomaže u rešavanju matematičkih problema, a namenjen je učenicima i studentima.

Nakon što je letos predstavljena aplikacija Mathematics Add-In za Microsoft Word 2010 i OneNote 2010, razvijen od strane istog tima (u poslednjih pet meseci ovaj dodatak postao je jedan od najčešće preuzimanih dodataka za MS Office), urađena je i samostalna aplikacija, sa čitavim nizom mogućnosti, razvijena u Beogradu.

Uz pomoć ove aplikacije na vrlo jednostavan način dolazi se do prilično kompleksnih rešenja iz različitih oblasti matematike (algebre, trigonometrije, integralnog računa), ali se rešavaju i matematički problemi koji su u vezi sa drugim prirodnim naukama, poput fizike ili hemije. Posebno je značajno što sistem predstavlja sve korake u pronalaženju rešenja i tako olakšava razumevanje logike rešavanja problema učenicima i studentima.

Unos podataka u Microsoft Mathematics 4.0 omogućen je preko tastature ili alata za prepoznavanje rukopisa i matematičkih formula, koji je takođe razvijen u Beogradu.
Aplikacija Microsoft Mathematics 4.0 može da se preuzme ovde. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.