Microsoft objavio visoke prihode i stagnaciju dobiti

Microsoft je izvestio da mu je neto dobit u proteklom tromesečiju gotovo stagnirala na godišnjem nivou, uprkos rekordno visokim prihodima, koje je poduprla prodaja Kinect uređaja za Xbox 360 konzole.

U tromesečiju koje je se završilo 31. decembra taj američki gigant je ostvario neto dobit od 6,63 milijardi dolara, u poređenju sa 6,66 milijardi dolara neto dobiti ostvarene u istom razdoblju prethodne godine.

Prihodi su mu iznosili rekordnih 19,95 milijardi dolara i bili su milijardu dolara viši nego u prethodnoj godini.

'Oduševljeni smo odgovorom potrošača na našu paletu proizvoda, uključujući na lansiranje Kinect-a', rekao je glavni finansijski direktor Microsofta Peter Klein.

Microsoft je prodao više od osam miliona Kinect uređaja za Xbox 360 igrače konzole u 60 dana nakon lansiranja na tržište u novembru, rekao je početkom meseca izvršni direktor Steve Ballmer.

Reč je o uređaju koji omogućava upravljanje akcijama na ekranu pokretima tela ili glasovnim naredbama a košta 150 dolara.

Tako su rezultati odeljenja za zabavu i uređaje, koji je zaslužan za Xbox 360 i povećao je prihode za 55 posto na 3,7 milijardi dolara, amortizovao slabu prodaju operativnih sistema Windows.

Odeljenje koje proizvodi Windows zabeležilo je pad prihoda za 30 posto, na 5,1 milijardu dolara, pod uticijem slabosti na tržištu ličnih računara. Na rezultate je dodatno uticala i činjenica da je kompanija lansirala Windows 7 u poslednjem tromesečiju 2009., čime je poređenje sa tim razdobljem znatno otežana.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.