Motorola Atrix 4G

Jedan od najzanimljivijih uređaja predstavljenih na CES-u svakako je Motorolin smartphone Atrix 4G koji će se uskoro pojaviti u ponudi američkog operatera AT&T, dok njegovu 3G verziju kasnije ove godine možemo očekivati i na evropskom tržištu.

Ovaj telefon je poseban po tome što, ako se priključi na pripadajući dock (ekran sa tastaturom), postaje prenosni računar. Što se hardverskih specifikacija tiče, Atrix radi na dvojezgrenom Tegra 2 procesoru i Android-u 2.2, ima čak 1GB RAM-a, 16GB interne memorije proširive microSD memorijskim karticama kapaciteta do 32GB, zatim ima 4 inčni ekran rezolucije 540x960 piksela i digitalnu kameru rezolucije 5 megapiksela. Ovakav hardver prati i jaka baterija kapaciteta 1930 mAh koja omogućava, barem kako kažu u Motoroli, više od devet sati razgovora.

Ovaj je telefon moguće koristiti uz dva docka - HD dock koji se spaja sa monitorom i mišom i tastaturom i sa tzv. laptop dockom koji ima punu QWERTY tastaturu, touchpad i 11,6 inčni ekran (Atrix se priključi sa zadnje strane) pa se na tim uređajima može nastaviti korišćenje ovog telefona. Naime, spajanjem sa tim uređajima i pokretanjem Webtop aplikacije na monitoru, odnosno ekranu prenosnika moguće je nastaviti koristiti sve opcije ovog telefona, samo na puno većem ekranu, a dostupan je i puni Firefox pregledač internet stranica sa podrškom za flash tako da je surfovanje Internetom isto kao i na klasičnim računarima.

Cena još uvek nije poznata.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.