Novi Beograd predstavljen trodimenzionalno na Google Earthu

NOVI BEOGRAD JE PREDSTAVLJEN U 3D projekciji na Google Earthu, jednoj od najpopularnijih usluga na internetu. Kako je rečeno na promociji, u 3D formatu se nalazi oko 700 objekata, a opština Novi Beograd je prva opština koja koristi ovaj vid promocije u Srbiji.

“Za sedam meseci je izrađeno oko 700 objekata različite namene: svi vrtići, škole, zdravstveni i stambeni objekti kao i spomenici kulture, našli su svoje mesto u novom 3D svetu”, istakao je realizator projekta Željko Zdravković, i dodao da su objekti postavljani na internet selektivno, kako su izgrađivani, a da danas predstavljaju kompletan projekat.

Potpredsednik Vlade i ministar za nauku i tehnološki razvoj, Božidar Đelić, smatra da će predstavljanje Novog Beograda u 3D formatu dovesti do većih investicija i povećanja broja turista, koji će moći da na internetu vide šta se sve nudi u toj opštini.

Prema rečima predsednika opštine Novi Beograd, Nenada Milenkovića, cilj projekta je da se Novi Beograd predstavi kao dobro mesto za život i za ulaganja. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.