Novi satelit za širokopojasni pristup internetu za milione Evropljana

IDEJA O VISOKOKVALITETNOM ŠIROKOPOJASNOM pristupu internetu za sve Evropljane je blizu ostvarenja. Drugi evropski satelit lansiran je u orbitu neposredno pred Novu godinu sa zadatkom da obezbedi širokopojasni pristup internetu korisnicima na nepristupačnim lokacijama.

Kako se procenjuje, 20 miliona Evropljana živi u ruralnim i planinskim predelima gde ne mogu dobiti kvalitetnu uslugu širokopojasnog pristupa internetu. Sateliti Ka-Sat imaju za cilj da izmene tu situaciju. Sateliti pokrivaju odabrane delove Evrope gde su najpovoljnije mogućnosti za pružanje usluge širokopojasnog pristupa internetu putem satelita.

Ka-Sat je lansiran iz Kazahstana, prati satelit Hylas i ima znatno veću nacionalnu pokrivenost. Ka-Sat može da opsluži dva miliona korisnika, dok Hylas može da opsluži 300.000 domaćinstava. S obzirom na potražnju, Eutelsat, vlasnik satelita, uveren je u isplativost poduhvata.

Ka-Sat je prvi Eutelsatov satelit isključivo namenjen internetu. Ostali sateliti namenjeni su emitovanju na hiljade TV kanala. Ka-Sat će početi da radi u drugom tromesečju ove godine. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.