Poznati reditelj snimio film iPhone-om

Jedan od najpoznatijih južnokorejskih reditelja, Park Chan-wook, predstavio je na konferenciji za novinare svoje najnovije delo. Posebnost dela sadržana je u tome što je Chan-wook svoj novi film u potpunosti snimio telefonom iPhone4.

Park Chan-wook je postao svetski poznat nakon što je njegov film 'Old boy' 2004. zaslužio nagradu na Filmskom festivalu u Cannesu. Sasvim očekivano ovonedeljno predstavljanje njegovog novog filma, horora 'Paranmanjang' privuklo je više od stotinu novinara.

Posebnost filma je u tome što je u potpunosti snimljen poslednjom verzijom Apple-ovog iPhone-a. Za snimanje i produkciju filma Chan-wook potrošio je oko 130.000 dolara, koje je delom finansirao sam, a delom ga je potpomogao najveći južnokorejski telekom operater Korea Telecom.

'Potraga za lokacijama snimanja filma, snimanje dokumentarca o nastanku filma, sam film i svi ostali materijali, u potpunosti su snimljeni iPhone-om', izjavio je Chan-wook na promociji. 'Što se nastanka gotove verzije filma tiče, prolazili smo uobičajeni proces nastanka filma, osim što nam je kamera bila znatno manja od uobičajene', dodao je Chan-wook.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.