Revolucionaran sistem za sipanje piva pomoću magneta

NOV METOD ZA SIPANJE PIVA U ČAŠE neobičan je i revolucionaran zato što se čaše pune odozdo i uz korišćenje magneta. Pokazalo se da je devet puta brži od tradicionalnih metoda kojima se pivo sipa odozgo, što je još jedan dokaz da se neke velike ideje rađaju uz pomoć alkohola.

Plastična čaša ima na dnu rupu prekrivenu okruglim pločastim magnetom. Pivo pod pritiskom podiže magnet i ispunjava čašu sve dok težina usutog piva ne pritisne magnet i ponovo ga vrati na dno, čime se rupa začepi. Ovaj sistem ne samo što je brži (omogućava da se za jedan minut napuni 56 čaša), već i smanjuje prosipanje, što će obradovati posetioce koncerata i utakmica koji ne vole lepljivi osećaj pod nogama ispred šanka.



Ovaj izum Džoša Springera iz kompanije GrinOn, koristi čaše koje su 30 centi skuplje od običnih čaša za jednokratnu upotrebu. Magnetići koji se stavljaju na dno služe i kao reklamni predmeti –prostor na njima se prodaje za štampanje reklama, što proizvođaču donosi dodatnu zaradu, a reklamiranje ima smisla, jer ih mnogi kradu da bi ih stavili na frižidere.

Posle uspešnog testiranja na nekoliko mesta u Las Vegasu, očekuje se da će se ovaj sistem uskoro pojaviti na brojnim stadionima. Za sada je naišao na dobar prijem, jer pored osveženja osigurava i malo zabave dok posmatrate kako se čaše pune. Zabavno je posmatrati i kako momci iz GrinOna postavljaju nezvanični svetski rekord u broju napunjenih čaša piva u munutu. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.