Škola svojim učenicima deli iPad-ove

Četiri srednje škole u jednom od najvećih finansijskih centara na svetu, Singapuru, počele su svojim učenicima da dele Apple-ove iPad-ove kako bi ih oslobodili obveze da svakodnevno nose torbe pune knjiga.

Visoka devojačka škola Nanyang potrošila je oko 100.000 dolara za kupovinu 150 iPad-ova za 140 učenika i 10 nastavnika. Ovaj za sada pilot projekt omogućava učenicima da se spajaju na internet preko svojih tableta i preuzimaju knjige, udžbenike i ostale edukacione materijale koji su im potrebni u nastavi.

Na svojim iPad-ovima takođe mogu da beleže i skripte sa predavanja.

"Ovo je mnogo praktičnije", rekla je za Reuters 14-godišnja Chloe Chen sedeći u razredu za svojim iPad-om. "Nastavnici nam mogu samo reći da odemo na neku web stranicu i mi je možemo odmah posetiti i početi raditi naš posao."

Prošle godine voditeljka megapopularnog talk-showa Oprah Winfrey je svakom svom zaposlenom poklonila iPad i ček na 10.000 dolara.

Seah Hui Yong, dekan na Nanyang školi, rekao je da je iPad izabran jer je "komplementaran novoj metodi nastave koja studentima daje više slobode da samostalno uče, umesto da se oslanjaju isključivo na učitelja u tradicionalnim učionicama".

Postoje ipak neka otvorena pitanja", govori nastavnik fizike i informatike Mark Shone. Naime, kako biti siguran da će devojke u školi zaista posećivati odgovarajuće web stranice i takođe, kako biti siguran u to da neće postati zavisnice o tom uređaju kojeg će koristiti i više nego što im je to potrebno, upozorio je.

A mi se nadamo da će u nekom narednom periodu i u Srbiji da bude ovako nešto, iskreno mi bi to voleli ali jedno su želje a drugo mogućnosti. Mi za sada izgleda imamo samo želje...

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.