Smartphone je najopasnija stvar koju posedujete

Nekada je najgora posledica krađe mobilnog telefona bio veliki račun i gubitak telefonskih brojeva, ali i to se lako moglo izbeći. Dolaskom smatrphone telefona sve se promenilo, stoga su krađe takvih uređaja potencijalno vrlo opasne.

Ako vam neko danas ukrade smartphone, to može biti gore nego da ostanete bez novčanika, jer onaj ko vam ukrade omiljeni iPhone, BlackBerry ili Android, može da vam uništi društveni život stavljajući uvredljive komentare na vaš Facebook profil, ali i uništiti vaše finansije, što smartphone čini jednom od najopasnijih stvari koju posedujete.

Naime, sve više ljudi, pogotovo u Sjedinjenim Američkim Državama, pametne telefone koristi za pristup računu u banci, ali i za plaćanje raznih računa i usluga. Na mnogim mestima već je moguće i bežično plaćanje pomoću kodova na smartphoneu.

Najopasnije su bankarske aplikacije. Smartphone se može zaštititi lozinkom, ali to i nije neka zaštita s obzirom da na YouTube-u postoji veliki broj videa u kojima se u detalje objašnjava kako probiti takvu zaštitu.

Zato se vlasnicima smartphonea savetuje da se iz svih bankarskih aplikacija izloguju čim prestanu da ih koriste, a postoje i usluge koje mogu da obrišu sve podatke iz mobilnog telefona ako se on prijavi kao ukraden, stoga ne bi bilo loše razmisliti i o tome.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.