U Deutsche Telekomu još nisu odlučili da li će predati ponudu za Telekom Srbije

PREMA PISANJU NEMAČKOG DNEVNIKA Financial Times Deutschland (FTD), kompanija Deutsche Telekom još nije odlučila da li će predati ponudu za kupovinu dela vlasništva Telekoma Srbije.

Poznati nemački magazin navodi da se situacija za Deutsche Telekom izmenila od kada se ispostavilo da su, pored više inostranih telekomunikacionih kompanija, za Telekom Srbije zainteresovani i meksički milijarder Karlos Slim Helu i ruski oligarh Mihail Fridman.

Nemački dnevnik podseća da je 80% Telekoma Srbija u vlasništvu srpske države, dok preostalih 20% poseduje grčka telekomunikaciona kompanija OTE, koja je pod kontrolom Deutsche Telekoma. Vlada Srbije je raspisala tender za prodaju 51% vlasništva Telekoma Srbije i očekuje prihod od najmanje 1,4 milijardi evra.

Do sada je Deutsche Telekom, koji posluje i u drugim balkanskim zemljama, zbog učešća u vlasništvu kompanije OTE, važio za favorita pri kupovini Telekoma Srbija, naglašava nemački list. Rok za podnošenje ponuda je 21. februar. List piše da je prema navodima iz kompanije, Deutsche Telekom preuzeo tendersku dokumentaciju, ali nije odlučne da li će uopšte predati svoju ponudu. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.