U Francuskoj za 100.000 korisnika interneta prvo upozorenje pred isključenje

KONTROVERZNI ZAKON, POPULARNO NAZVAN “Dva upozorenja”, koji je nedavno stupio na snagu u Francuskoj, počeo je da se primenjuje. Zakon predviđa opomene za korisnike interneta koji preuzimaju nelegalni sadržaj sa interneta. Do 1. januara 2011, preko 100.000 korisnika interneta u Francuskoj dobilo je opomene zbog preuzimanja sadržaja koji je zaštićen autorskim pravima.

Opomene predstavljaju samo prvo upozorenje korisnicima pred isključenje usluga interneta zbog kršenja zakona o autorskim pravima, a sa ciljem da se smanji stopa piraterije u Francuskoj.

Svakog dana korisnicima interneta pošalje se u proseku preko 2000 opomena. Međutim, borci za zaštitu autorskih prava tvrde da to nije dovoljno, budući da dnevno ulažu i do 70.000 prigovora za kršenje autorskih prava. Nadležni se pravdaju da zbog komplikovanog procesa provere prijava nisu u mogućnosti da dnevno šalju više prijava, kako se ne bi desilo da opomene dobiju i korisnici koji ne krše pravila o autorskim pravima.

U ovoj godini počinje druga faza slanja opomena svima koji su se oglušili o prvo upozorenje. Ukoliko ovi korisnici interneta nastave da krše zakon, ubrzo će ostati bez pristupa internetu. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.