AOL kupuje Huffington Post

POZNATI AMERIČKI DAVALAC INTERNET usluga, kompanija AOL, saopštila je da će za 315 miliona dolara kupiti Huffington Post, mrežnu lokaciju specijalizovanu za objavljivanje najnovijih vesti. Prema istraživanju kompanije ComScore, Huffington Post je u SAD druga po popularnosti među sličnim lokacijama, odmah iza lokacije dnevnog lista New York Times.

AOL je u septembru prošle godine kupio kompaniju TechCrunch, koja je u svom vlasništvu imala nekoliko lokacija specijalizovanih za objavljivanje tehnoloških vesti i analiza, tako da je jasno da će predstojeća kupovina dodatno obogatiti ponudu kompanije AOL na internetu. Prema podacima koje objavljuje ComScore, Huffington Post svakog meseca ima oko 26 miliona posetilaca, dok New York Times svakog meseca poseti njih oko 34,6 miliona.

Analitičari smatraju da će nakon kupovine Huffington Posta, AOL prerasti u medijsku kompaniju nove generacije, sposobnu da svakog dana objavi na stotine novih vesti i analiza, ali i priloge iz drugih oblasti, pre svega zabave i multimedije, putem lokacija AutoBlog, Music, Black Voices ili AOL Latino.

Arijana Hafington, suosnivač Huffington Posta, postaće predsednik i glavni urednik novog AOL-ovog ogranka Huffington Post Media Group, u čijem će sastavu biti popularne veb lokacije kao što su Engadget, TechCrunch, Moviefone, MapQuest i, naravno, Huffington Post. Na te lokacije (posmatrano zajedno) svakog meseca u SAD svrati oko 117 miliona posetilaca, odnosno 270 miliona posetilaca širom sveta.

Ipak, pojedini analitičari smatraju da će AOL morati da bude veoma oprezan u strukturiranju ovog novog ogranka, kako bi se izbeglo da nekadašnji osnivači veb lokacija koje je AOL do sada kupio i zadržao na rukovodećim mestima (npr. Majkl Arington iz TechCruncha), ne budu zapostavljeni u procesu formiranja novog ogranka. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.