Apple osvežio prenosnike MacBook Pro

Apple je predstavio nove verzije svojih prenosnika MacBook Pro namenjenim najzahtevnijim korisnicima i profesionalcima. Među najzanimljivijim novostima su podrška za Intel-ove tehnologije Thunderbolt i Sandy Bridge, nove HD kamere i prelazak na AMD-ovu grafiku
Nove verzije MacBook-a Pro zapravo su samo nadogradnje postojećih, sa bržim procesorima i memorijom (zahvaljujući Intel-ovoj arhitekturi Sandy Bridge) i gotovo potpuno istim izgledom.

Ali, Apple je ipak ubacio par zanimljivih novosti. Kao prvo, tu je tehnologija Thunderbolt, koja u jednom portu može služiti za spajanje monitora i sličnih uređaja za prikaz slike ili za izuzetno brz prenos podataka (do 10 Gbps).

Zatim su tu i nove HD kamere koje omogućuju video pozive u rezolucije 720p, a zanimljivo je i da je (na jačim, 15 i 17-inčnim modelima) Apple zamenio Nvidijinu grafiku AMD-ovim grafičkim čipom Radeon.

13-inčni MacBook Pro kreće sa cenom od 1199 američkih dolara, a za to ćete dobiti Intel-ov Core i5 dvojezgreni procesor radnog takta 2.3 GHz, čvrsti disk kapaciteta 320 GB i Intel-ovo grafičko rešenje HD Graphics 3000. 15-inčni model možete dobiti već za 1799 dolara, što će vam doneti četverojezgreni procesor Intel Core i7 radnog takta 2 GHz, čvrsti disk kapaciteta 500 GB i grafičko rešenje AMD Radeon HD 6490M. Na kraju, 17-inčni MacBook Pro košta 2499 dolara, a pokreće ga Intel-ov četverojezgreni procesor Core i7 radnog takta 2.2 GHz, AMD-ova grafička kartica Radeon HD 6750M, dok je čvrsti disk kapaciteta 750 GB.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.