Bioskop u naočarima

Video naočare Novero Madison opremljene sa dva OLED ekrana pružaju gledaocu doživljaj jednak gledanju 30-inčnog ekrana sa udaljenosti od dva metra.

Kompanija Novero je na World Mobile Congress-u u Barceloni predstavila naočare Madison koje služe za gledanje video materijala. Video naočare su opremljene sa dva OLED ekrana koji zbog blizine gledaočevim očima pružaju doživljaj gledanja u 30-inčni ekran sa udaljenosti od dva metra. Pogodnost ovih naočara su mala masa i dimenzije, što ih čini idealnim za korišćenje na putovanjima.

Madison može sam da reprodukuje video sadržaj, a moguće ga je spojiti i na neki od popularnih multimedijalnih playera poput iPod-a ili sa bilo kojim modernim pametnim telefonom. Naočarima se upravlja pomoću daljinskog upravljača i izbornika koji se prikazuju na ekranima. Novelo je pripremio softver za punjenje Madison-a video sadržajima kompatibilan sa računarima Windows i Mac. Softver automatski pretvara video sadržaje u format pogodan za Madison-ove ekrane. Video naočare će početi da se prodaju u maju po ceni od 249 evra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.