Dan internet domena Srbije – DIDS2011

DAN INTERNET DOMENA SRBIJE, KOJIM se ove godine obeležava treća godišnjica od početka registracije domena .RS, biće obeležen 10. marta 2011. godine, jednodnevnom konferencijom u Privrednoj komori Srbije u Beogradu.

Konferencija posvećena razvoju interneta na domenskom prostoru Srbije okupiće kreativne i stručne ljude iz oblasti interneta i IT tehnologija koji doprinose da život u Srbiji bude uređeniji, lepši i jednostavniji u svim sferama interneta.

Posetioci skupa će imati priliku da se upoznaju sa aktuelnim temama i dešavanjima, prvenstveno na internet prostoru Srbije, ali i na globalnom nivou, uz druženje i razmenu iskustva sa predstavnicima registara iz sveta.

Teme skupa su:

- planovi i aktivnosti domaćeg i evropskih registara,
- proces uvođenja domena .СРБ,
- ograničeni domenski resursi i politički aspetki raspodele domena,
- intelektualna svojina na internetu i domen kao robna marka,
- visokotehnološki kriminal, bezbednost, sloboda govora, unutrašnja kontrola u kompanijama, privatnost i odgovornost za sadržaj na internetu,
- uspešni .RS projekti u medijima, poslovanju, državnoj upravi, obrazovanju i medicini.

Među izlagačima na skupu su stručnjacu iz Srbije i sveta, kao npr. Leonid Todorov (cctld.ru), Monika Pank-Rank (nic.at), Vim Degezele (CENTR), Berislav Todorović (KPN), Rade Tričković (HttPool), Miloje Sekulić, Ivan Minić (Burek forum), Istok Pavlović (WorldWide), Dušan Popović (Pravni fakultet Beograd), Vladimir Marić (Zavod za intelektualnu svojinu), Denis Bećirić (Prvi opštinski sud Beograd) i drugi.

Osim IT profesionalca, davalaca internet usluga i ovlašćenih registara, konferencija DIDS 2011. je namenjena svima onima koji internet prihvataju kao sastavni deo današnjeg života i poslovanja.

Kotizacija za učešće na skupu se ne plaća, ali je prijava obavezna zbog ograničenog broja mesta. (K.K.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.