Facebook među prvih deset na listi najposećenijih mesta

BROJNI KORISNICI FACEBOOKA POMOGLI su ovoj kompaniji da se po prvi put nađe među deset prvoplasiranih na janusarskoj listi israživača tržišta ComScore. Sprovedeno istraživanje bavi se brojem jedinstvenih posetilaca internet lokacijama i mrežama za oglašavanje u SAD.

Prema tom istraživanju, Facebook je tokom januara imao 153 miliona jedinstvenih posetilaca, ili 72,2% ukupne internet populacije, što mu je zagarantovalo deseto mesto na listi. Na prvom mestu nalazi se Google Ad Network sa 197,1 milion jedinstvenih posetilaca, odnosno 93,1% od ukupnog broja Amerikanaca koji su pristupali internetu u toku januara.

Rastuća popularnost puno je pomogla Facebooku da popravi svoju poziciju na ComScoreovoj listi. Prošlog juna zauzimao je 26. mesto na istraživanju pod nazivom AdFocus, koje je pokazalo da mu je u toku meseca pristupalo 141,6 miliona Amerikanaca, odnosno 65,9% internet populacije. U decembru prošle godine, Facebook je bio na pragu ulaska u prestižnu kategoriju prvih deset, jer je zauzeo 11. poziciju.

Ako ne računamo mreže za oglašavanje, Facebook je zauzeo četvrto mesto među 50 najuspešnijih veb lokacija u januaru. Ispred njega su bili Yahoo, Google i Microsoft. Zanimljivo je da se Twitter, popularna lokacija za pisanje mikro veb dnevnika, u januaru nije našao među prvih pedeset kompanija. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.