Fujitsu predstavio tablični račuar Stylistic Q550

KOMPANIJA FUJITSU U ČETVRTAK JE predstavila Stylistic Q550, svoj novi tablični računar namenjen poslovnim korisnicima, dizajniran u skladu sa visokim bezbednosnim zahtevima poslovnog mobilnog računarstva. Stylistic Q550 je predstavljen medijima u Tokiju, a zvanično će biti lansiran na sajmu „CeBIT 2011“ koji se održava u Hanoveru, od 1. do 5. marta.

U jeku bitke koju kompanije vode kako bi pametne telefone i tablične računare što više udaljili od svojih mreža i izbegli krađu vitalnih poslovnih informacija i druge bezbednosne propuste, Fujitsu uvodi alternativan pristup ponudom uređaja namenski projektovanog za rad u poslovnom okruženju. Besprekorna integracija obezbeđena je zahvaljujući Microsoftovom operativnom sistemu Windows 7. Dodatni troškovi licenciranja prilikom uvođenja u postojeća poslovna okruženja su ujedno svedeni na manju meru ovaj tablični računar koristi isti sistemski softver koji već postoji u korporativnim infrastrukturama.

Fujitsuov tablični računar Stylistic Q550 isporučuje se sa naprednim tehnologijama zaštite od krađe (Advanced Theft Protection – ATP) i, po želji, TPM modulom (Trusted Platform Module) koji zajedno omogućavaju da i ukoliko korisnik izgubi računar, podaci ostanu zaštićeni.

Stylistic Q550 ima bateriju čija autonomija omogućava rad tokom celog radnog dana i ekran bez odsjaja, dijagonale 10,1 inča. Povezivanje sa postojećim mrežama omogućeno je putem bežične mreže, Bluetootha i, opciono, mobilne širokopojasne 3G/UMTS tehnologije.

Fujitsu je olakšao unos podataka kombinovanjem ekrana osetljivog na višestruki dodir prstima, sa preciznim unosom pomoću olovke osetljiv na pritisak. Stylistic Q550 automatski prepoznaje kada korisnik piše i radi sa olovkom i tada mu dopušta da nasloni dlanove na ekran. Ugrađen softver za prepoznavanje rukopisa pretvara rukopis u kucani tekst. Kada se olovka ne koristi, ovaj tablični računar se automatski prilagođava kontroli prstima.
Fujitsu Stylistic Q550 je već dostupan u maloprodaji. Hardverske i softverske konfiguracije i specifikacije modela se razlikuju po regionima. Cena u Evropi počinje od 699 evra. Preciznije cene i specifikacije biće objavljene sa prvim narudžbinama, počev od 1. marta 2011. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.