Fujitsu značajno povećao isporuke servera

KOMPANIJA FUJITSU JE OSTVARILA najveći rast prodaje među pet vodećih globalnih dobavljača servera u poslednjem tromesečju 2010, pokazuju podaci nezavisne istraživačke kuće Gartner. Sa globalnim rastom isporuka serverskih jedinica od 12,6%, u odnosu na isti period prethodne godine, Fujitsu je uvećao svoju prodaju i udeo na tržištu servera.

U rastućem segmentu tržišta servera „x86“, Fujitsu je takođe ostvario najsnažniji rast među pet vodećih dobavljača povećavši globalne isporuke svojih linija Primergy za 12,5%, gotovo dvostruko više od proseka rasta tržišta od 6,3%. U EMEA regionu, gde je i Srbija, isporuke Primergy x86 standardnih industrijskih servera porasle su za čitavih 20,8%, na godišnjem nivou.

„U ovom uspehu prepoznajemo doprinos globalne implementacije programa Select Partner za naše partnere. Iako je jedan od naših ciljeva dalje povećanje udela na tržištu servera, naša strategija nije da to postignemo politikom prostog snižavanja cena”, rekao je Jens-Piter Sajk, viši potpredsednik odeljenja „Datacenter Systems“, u kompaniji Fujitsu Technology Solutions. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.