Galaxy Tab nateran da koristi Gingerbread

VLASNICI SAMSUNGOVOG TABLIČNOG računara Galaxy Tab do sada su vrlo strpljivo čekali da Google zameni njegov operativni sistem Froyo (Android 2.2) novim izdanjem Gingerbread (Android 2.3), pošto Froyo nije baš prilagođen radu tabličnih računara. Kako se to još nije desilo, jednom programeru je dosadilo da čeka pa je našao način da na Samsungovu tablu sam instalira Android 2.3.

Radi se o članu foruma XDA Developers koji koristi ekransko ime Technomancer. Da bi na Samsungov Galaxy Tab instalirao operativni sistem Gingerbread bila mu je potrebna samo jedna datoteka koja se može preuzeti sa interneta i nezaštićeni bootloader koji može da pokrene Euro ROM-ove. Nažalost, samo instaliranje je pomalo komplikovano.

Instrukcije su veoma šture pa je najbolje da se u instaliranje Gingerbreada upuste samo iskusni korisnici, ukoliko to žele. Instalirani operativni sistem ima i par grešaka, a dostupne su samo osnovne funkcije, kao što je WiFi, 3G, GPS i poziv glasom. Naravno, Technomancer i ekipa XDA rade na otklanjanju grešaka. (I.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.