Google: hteli smo da Nokia pređe na Android

Na kraju drugog dana Mobile World Congress-a u Barseloni na veliku pozornicu je pred prepuni auditorijum izašao Google-ov predsednik uprave Eric Schmidt. Nije rekao ništa revolucionarno, ali je spomenuo da je Google svim silama pokušao da nagovori Nokiju da pređe na njihov mobilni operativni sistem.

Mobilni internet je budućnost - to je otprilike sukus onoga što je Schmidt rekao u Barseloni. Podelio je neke zanimljive podatke o Google-ovim uslugama (Chrome ima 120 miliona aktivnih korisnika, a na YouTube se svake minute postavi 35 sati videa), i predstavio novu zgodnu aplikaciju za obradu videa na Android tabletima, ali osim toga neke dramatične najave su izostale.

Schmidt je puno toga rekao i o društvenoj komponenti pretraživanja. 'Što više podataka podelite sa nama, to će pretraživanje raditi bolje,' rekao je, pazeći pritom da napomene kako će to raditi isključivo uz pristanak korisnika. Spomenuo je i koncept autonomnog pretraživanja, pri kojem bi vaš mobilni telefon mogao sam da traži zanimljive informacije o vašoj okolini dok hodate, ali nije spomenuo nikakve nadolazeće Google-ove usluge koje bi to omogućile. Odgovarajući na pitanja korisnika Schmidt je priznao da je Google pokušao da nagovara Nokiju da pređe na Android. 'Definitivno smo pokušali,' rekao je, ne ulazeći u komentare Nokijinog partnerstva sa Microsoft-om.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.