Google objavio prevodilačku aplikaciju za iPhone

APLIKACIJE ZA OPERATIVNI SISTEM iOS poslednjih meseci “izlaze” iz Googlea kao s proizvodne trake. Početkom ove nedelje predstavio je aplikaciju Translate, četvrtu po redu u poslednjih nekoliko meseci, koja omogućava prevođenje sa stranih jezika u realnom vremenu.

Translate omogućava korisniku da izgovori reč ili frazu na jednom jeziku, a na ekranu svog telefona pročita njen prevod na drugom jeziku. Trenutno, aplikacija omogućava glasovno zadavanje komandi na 15 jezika, prevodi zadatu reč na 50 jezika i sintetičkim glasom “izgovara” prevod na 23 jezika.

Objavljivanjem aplikacije Translate, Google nastavlja neformalni trend objavljivanja jedne aplikacije mesečno. U novembru prošle godine objavljena je aplikacija Voice, a zatim su sledile Latitude (decembar) i Places (januar).

Kao i skoro sve dosada objavljene Googleove aplikacije i usluge, i aplikacija Translate je besplatna. Može se preuzeti iz Appleove mrežne prodavnice (App Store), a za njeno korišćenje potreban je operativni sistem iOS verzije 3.0 ili noviji. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.