Google omogućio Egipćanima da koriste Twitter bez interneta

Kompanija Google pokrenula je posebnu uslugu koja građanima Egipta omogućava slanje Twitter poruke pozivom na telefonski broj i ostavljanjem glasovne poruke, odnosno bez internet veze koja je i dalje prekinuta u toj zemlji potresenoj celosedmičnim antivladinim protestima.

Na službenom korporativnom blogu Google je objavio da se poput mnogih zanimao za stanje u Egiptu i razmišljao kako da pomogne ljudima na terenu. Usluga koju je Google razvio sa stručnjacima iz Twitter-a Egipćanima omogava da pozovu telefonski broj i ostave glasovnu poruku. Ona se automatski pretvara u tekstualnu poruku i šalje na Twitter.

U Google-u ističu da za korišćenje usluge nije potreban pristup internetu. U članku u kome tvrde da im je glavna želja da Egipćanima omoguće da ih čuju, navode i brojeve telefona na kojima je usluga dostupna.

Internet društvene mreže poput Twitter-a i Facebook-a su egipatskim demonstrantima važan komunikacioni alat. Ali, svetski mediji prenose tvrdnje mnogih korisnika da im je pristup društvenim mrežama blokiran, što je vlada porekla, utvrdivši da poštuje slobodu izražavanja i želi da je štiti.

Agencija Reuters prenosi da je tokom protesta koji su počeli prošlog utorka poginulo najmanje 140 osoba. Prvu sedmicu demonstracija protiv predsednika Hosnija Mubaraka, čija autoritarna vlast traje već tri decenije, opozicija planira da obeleži "Pohodom miliona", skupom koji bi trebao da se održi u drugom po veličini egipatskom gradu Aleksandriji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.