HTC ponudio Fejsbuk telefone i ojačao postojeće modele

KOMPANIJA HAJ TEK KOMPJUTER (HIGH Tech Computer, HTC) prikazala je na sajmu Mobilni svet u Barseloni pet novih uređaja zasnovanih na operativnom sistemu Android, uključujući dva telefona – Salsa i Čača (ChaCha) – s namenskim dugmetom za Fejsbuk (Facebook) i jedan tablični računar.

S tim telefonima za Fejsbuk, HTC se priključio kompaniji INQ koja je pred otvaranje sajma prikazala dva modela koji su takođe integrisani s Fejsbukom – Klaud tač (Cloud Touch) i Klaud kju (Cloud Q).

Fejsbukov izvršni direktor Mark Zakerberg poslao je video poruku okupljenima na HTC-ovoj konferenciji za novinare u kojoj je rekao da korisnici ove godine mogu da očekuju još više telefona koji će biti čak i dublje integrisani s Fejsbukom.

Salsa i Čača olakašavaju korišćenje Fejsbuka u pokretu. Primera radi, snimljena slika može se automatski poslati na Fejsbuk samo pritiskom na dugme označeno slovom F na dnu telefona. Isto se može uraditi i sa pesmama i drugim vrstama informacija koje korisnik hoće da podeli s prijateljima u spisku kontakata. Kad god se pojavi takva mogućnost dugme zasvetli. Telefon omogućava da se na ekranu pri biranju broja vide poslednje stanje i slike prijatelja s Fejsbuka.

Čača ima ekran od 6,6 cm (2,6 inča) i qwerty tastaturu, što će HTC-u pomoći da se nadmeće s Blekberijem (BlackBerry) na tržištu telefona namenjenih mlađim korisnicima. Salsin ekran je veći, 8,6 cm (3,4 inča) a tu je i kamera od pet megapiksela. Oba telefona koriste Android 2.3. U Evropi će se pojaviti u drugom tromesečju, ali njihove cene još nisu objavljene.

Novi tablični računar nazvan Flajer (Flyer), ima ekran od 17,8 cm (7 inča), koristi Android, pozadi ima autofokusirajuću kameru od 5 megapiksela a spreda veb kameru od 1,3 megapiksela. Ukupan memorijski prostor iznosi 32 GB a s 3G mrežama se povezuje brzinom i do 5,76 Mb/s.

HTC je pored toga ponudio i unapređene verzije svojih postojećih telefona Dizajer (Desire), Vajldfajer (Wildfire) i Inkredibl (Incredible), koje sve u imenu imaju i dodatno slovo S.

Desire S koji je izrađen od jednog komada aluminijuma i ima ekran od 9,4 cm (3,7 inča), može da snima video visoke definicije i omogućava video razgovore. Brži je od svog prethodnika jer ima više memorije brži procesor od 1,2 GHz. Wildfire S je jeftiniji telefon za široko tržište. Njegov ekran od 8,1 cm (3,2 inča) ima duplo veći broj piksela od dosadašnjeg modela. Incredible S raspolaže Super LCD ekranom od 10 cm (4 inča) i nudi okružujući zvuk, a njegova kamera od 8 megapiksela može da snima HD video.

Incredible S će se u Evropi pojaviti u martu, a Desire S i Wildfire S tokom drugog tromesečja. Njihove cene nisu objavljene. (M.V.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.