HTC predstavio Flayer – sedam inčni tablet

Jedna od stvari koju smo već odavno znali je da će HTC predstaviti svoj tablet pod imenom Flayer koji će raditi na Android-u. Flayer je danas predstavljen na WMC-u u Barseloni i, za razliku od kompanija poput Motorole i Samsung-a koji su predstavili deset inčne modele, HTC će iPad-u i ostalim tabletima konkurisati uređajem koji ima ekran dijagonale sedam inča (rezolucija iznosi 1024x600 piksela). Ono što će razočarati sve potencijalne kupce ovog uređaja je verzija Android-a koju Flayer koristi - Gingerbread, dakle nema 3.0 Honeycomb-a, ali u HTC-u kažu da će ionako središnja tačka njihovog softvera na ovom tabletu biti verzija Sense interfejsa koja je prilagođena tabletima. Ipak, u budućnosti očekujemo nadogradnju na Android 3.0.

Što se hardverskih opcija ovog uređaja tiče, Flayer radi na 1,5GHz Snapdragon jednojezgrenom procesoru, ima 1GB RAM-a, 32GB prostora za skladištenje podataka i kapacitivni staylus za lakši unos podataka. Dolazi i sa dve kamere - zadnjom rezolucije 5 megapiksela i prednjom 1,3 megapikselnom za video chat kao i baterijom kapaciteta 4000mAh koja bi trebala da izdrži oko četiri sata video reprodukcije.

Na tržištu ga očekujemo tokom drugog kvartala ove godine - cena nije objavljena, ali trebala bi da bude konkurentna, znači oko 500 ili više dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.