Like preuzima funkciju opcije Share

Uskoro bi klikanje na Like trebalo dati isti rezultat kao i klikanje na Share, a ovo bi na kraju moglo da dovede i do boljeg korisničkog iskustva.

Nakon nekoliko meseci tokom kojih je radio na promenama na opciji Like, Facebook je objavio update koji iz temelja menja funkciju ove opcije u onu koju je imala opcija Share, piše Mashable.

Naime, sada kada kliknete na Like, cela vest sa naslovom, skraćenim uvodom i malom slikom pojaviće se na zidu vašeg profila. Pre ove promene pojavljivao se samo link na vest na drugoj web stranici i često je bio neprimetan od strane korisnika. Konkretno, to znači da bi zidovi vaših prijatelja uskoro mogli da budu pretrpani linkovima na sadržaje sa interneta.

Mada bi vas ova promena možda trebala da natera na to da dva puta promislite pre nego što kliknete Like, jer će se pojaviti na vašem profilu i na newsfeedovima drugih profila, odnosno vaših prijatelja, ona bi na kraju mogla da koristi izdavačima.

Facebook je sporo uvodio promene u svoj Like i zaustavio je razvoj opcije Share. Portparolka Facebook-a Malorie Lucich rekla je za Mashable da će kompanija nastaviti da priža podršku za opciju Share, ali Like je "preporučeno rešenje". Ipak, Lucich je sve nazvala "testom" ne otkrivši detalje ove promene.

Možda je promjena bila nužna. Korisnicima nikada nije bilo do kraja jasno da će Like funkcionisati drugačije od Share-a, pa mnogi nikada nisu ni razumeli šta znači kada kliknu Like koji se nalazi uz neki sadržaj na internetu.

Uskoro bi tako klikanje na Like trebalo dobiti isti rezultat kao i klikanje na Share, a ovo bi na kraju moglo da dovede i do boljeg korisničkog iskustva.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.