Microsoft objavio IE9 RC

MICROSOFT JE U PONEDELJAK SAOPŠTIO da je njegov novi čitač veba Internet Explorer 9, u verziji nazvanoj “kandidat za objavljivanje” (release candidate, RC), spreman za preuzimanje putem automatske alatke Windows Update.

Verzija RC je poslednja probna verzija čitača, pre pojavljivanja njegove konačne verzije i puštanja u komercijalnu upotrebu. Iako datum objavljivanja konačne verzije IE9 tek treba da bude određen, očekuje se da će se ona pojaviti do kraja marta.

Predstavnici Microsofta izjavili su da će verzija RC imati ograničen broj kopija, koji bi trebalo da bude dovoljan da je preuzmu svi korisnici koji su učestvovali u testiranju beta verzija IE9. Slično kao i u procesu objavljivanja IE7 i IE8, ispitivači probnih verzija će imati mogućnost da prihvate ili odbiju instalaciju verzija RC. Korisnici koji odbiju instalaciju IE9 RC, dobiće sličnu ponudu za instalaciju kada sledeći put pokrenu Windows Update radi ažuriranja softvera.

Prema ranijim tvrdnjama iz Microsofta, od septembra prošle godine do danas preuzeto je oko 25 miliona kopija probne verzije IE9.

Nakon pojavljivanja konačne verzije IE9, nova verzija čitača biće ponuđena svim korisnicima Windows Viste i Windowsa 7, koji na svojim računarima imaju instaliran IE7 ili IE8. Ukoliko bude ponovljen raspored koji je važio kod ažuriranja ranijih verzija Internet Explorera, ta ponuda korisnicima će uslediti oko šest nedelja nakon pojavljivanja konačne verzije IE9.

Pripremajući se za pojavljivanje konačne verzije IE9, Microsoft je prošle nedelje objavio komplet za blokiranje instalacije, namenjen IT administratorima koji ne žele da nova verzija čitača automatski bude instalirana na kompanijskim sistemima kojima upravljaju.

Microsoft je i ranije objavljivao slične komplete u kojima se nalaze izvršni skriptovi i šabloni za pravljenje grupnih pravila za korisnike računara. Primera radi, u novembru prošle godine objavio je komplet za blokiranje instalacije servisnog paketa 1 (SP1) za Windows 7, koji je od februara prošle godine bio dostupan za preuzimanje putem alatke Windows Update.

Treba pomenuti da komplet za blokiranje instalacije neće sprečavati korisnike da ručno preuzmu i instaliraju IE9.

Korisnici koji žele da isprobaju IE9 RC mogu preuzeti kopiju čitača ovde; 32-bitna verzija je “teška” oko 19 MB, a 64-bitna oko 37. (M.B.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.