Microsoft održao javni čas o bezbednosti dece na internetu

POVODOM EVROPSKOG DANA BEZBEDNOSTI dece na internetu, predstavnici kompanije Microsoft održali su kratki javni čas učenicima osnovne škole “Drinka Pavlović“ na temu bezbednosti na internetu i tako označili početak kampanje “Čuvaj leđa – net je stvaran svet, kao što si ti”. U tome su ih podržali glumci filma “Montevideo, Bog te video”, koji su đacima delili savete kako da se zaštite od rizika koji vrebaju na internetu.

Cilj Microsoftove akcije je da podigne svest dece o opasnostima koje vrebaju na internetu, preduslovima bezbednog ponašanja i načinima zaštite, ali i da skrene pažnju roditeljima na važnost njihovog uključivanja u život svoje dece na društvenim mrežama na internetu.

Prema podacima Microsoftovog globalnog istraživanja, 87% roditelja razgovara sa svojom decom o mogućim opasnostima na internetu, a 65% veruje da njihova deca preduzimaju sve mere predostrožnosti kada dele lične podatke na mreži, dok trećina roditelja priznaje da ne kontroliše šta njihova deca rade kada su na internetu.

Međutim, 67% tinejdžera briše spisak lokacija koje posećuju kako bi tu informaciju sakrili od roditelja, 39% posećuje lokacije ili igra mrežne igrice koje njihovi roditelji ne bi odobrili, 15% ne skriva svoje lične podatke na društvenim mrežama, a čak 44% daje lažnu informaciju o svojim godinama. Ipak, 85% tinejdžera ograničilo je pristup svom profilu ne nekoj od društvenih mreža i lokacija.

“Danas je druženje preko interneta sve češći način za komunikaciju, pa pitanje bezbednog ponašanja na internetu dobija veći značaj. U Microsoftu ozbiljno shvatamo ovaj problem, pa stalno unapređujemo naše proizvode, ali i dodatno ulažemo značajna sredstva i energiju u unapređenje bezbednosti svih naših korisnika, organizovanjem aktivnosti kroz koje podižemo svest dece o pretnjama koje sa interneta vrebaju njih, njihovu porodicu i drugove. Sve ove aktivnosti sprovodimo uz pomoć nastavnika i roditelja, koji imaju sve teži zadatak – da vaspitavaju decu za život u digitalnom dobu, koje otvara nove mogućnosti i krije nove opasnosti”, izjavila je Katarina Milanović, menadžer programa “Partner u učenju” kompanije Microsoft. (A.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.