NEC i Fujitsu rade na podvodnom kablovskom sistemu u Aziji

JAPANSKE KOMPANIJE NEC I FUJITSU saopštile su da zajednički rade na projektu optičkog kablovskog podvodnog sistema velikog propusnog opsega, koji će povezati Japan sa Singapurom, Hongkongom, Filipinima i Malezijom.

Na projektu sarađuju i telekomunikacioni operatori iz tog dela sveta, japanska kompanija NTT Communications, filipinska kompanija StarHub Limited i kompanija Telekom Malaysia Berhad.

Svi partneri su uskladili svoje napore da naprave azijski podvodni kablovski ekspres sistem (Asia Submarine-cable Express, ASE), sposoban da podatke prenosi brzinom od 40 Gb/s.

U početku će kabl ASE upotrebljavati samo korisnici u Japanu, Maleziji, Singapuru i Filipinima. Poseban krak kabla koji će voditi do Hongkonga biće dodat u decembru 2012. godine. Konzorcijum kompanija NEC i Fujitsu je odgovoran za celokupno upravljanje projektom ASE. Za proizvodnju i instaliranje podvodne opreme i kontrolera biće zadužen Fujitsu.

Iz kompanije NTT Communications su naglasili da će sistem ASE biti sposoban da izdrži zemljotrese i uragane koji su česti u tom delu sveta. Pored toga, kabl će između Japana, Hongkonga i Singapura biti postavljen najkraćim mogućim pravcima, kako bi se povećala pouzdanost i smanjilo kašnjenje odziva. (M.S.)

Izvor: www.mikro.rs

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.