Nokia dobila novac za partnerstvo sa Microsoft-om

Direktor Intel-a Paul Otellini tvrdi da je Microsoft Nokiji platio ogromnu svotu novca za sklapanje strateškog partnerstva.

Intel nikako nije zadovoljan partnerstvom Nokije i Microsoft-a jer je Nokia zanemarivanjem MeeGoa oštetila upravo Intel koji je učestvovao u projektu MeeGo. Direktor Intel-a Paul Otellini je na sastanku sa analitičarima u Londonu izjavio da je Nokia dobila neverovatnu količinu novca od Microsoft-a za ulazak u ovo partnerstvo. Otellini smatra da bi Nokia mnogo bolje izabrala sa Android-om, ali da je izbor operativnog sistema WP7 bio podstaknut finansijama iz Microsoft-a.

Otellini je nastavio da bi on na mjestu Stephena Elopa izabrao Android usprkos Microsoft-ovoj novčanoj ponudi. Kaže da se puno lakše izdvojiti iz mase korišćenjem Android-a nego što je to slučaj sa operativnim sistemom Windows Phone 7. Otellini je siguran da će Intel pronaći novog partnera za nastavak razvoja MeeGo-a. MeeGo je nastao udruživanjem Nokijinih i Intel-ovih Linux platformi Maemo i Moblin.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.