Predstavljen Android Honeycomb

Google je službeno predstavio Android 3.0, kodnog imena Honeycomb, koji donosi korisnički interfejs bolje prilagođen za ekrane veće dijagonale kakve koriste tablet računari.

Najvažnije novosti u novoj verziji Android-a vezane su uz korisnički interfejs koji koristi "bubble" widgete kako bi se omogućio brz pristup najčešće korišćenim aplikacijama, poput elektronske pošte, zadataka, kalendara ili video zapisa na YouTube-u. Takođe, neke od najvažnijih Google-ovih aplikacija, poput Gmail-a, doživele su značajne promene kako bi se prilagodile ekranima tableta, pa imaju nove mogućnosti, poput video poziva.

Takođe se ističe kako je kod Honeycomb-a veliki fokus stavljen na performanse. Tako je sada podržana hardverska akceleracija zbog čega u interfejsu sada ima više animacija, prelaza i sve se izvodi bez zastajkivanja. Tu su i poboljšane mogućnosti prikaza elektronskih knjiga i pregledavanja muzike, a demonstrirane su i igre koje bolje iskorišćavaju veće ekrane i hardversko ubrzanje.

Predstavljene su i promene u Android Market-u, koji je sada dostupan kao Android Market Web Store. Google-ova prodavnica aplikacija nudi razvijateljima više mogućnosti za promociju i reklamiranje, pa se može automatski otkriti sa kakvog uređaja korisnik pristupa.

Više infomacija možete pronaći na Google-ovim stranicama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.